Clădire nouă destinată terapiilor educaționale, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”

Consiliul Județean Timiș a investit peste 800.000 de lei într-un nou corp de clădire destinat terapiilor educaționale la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj, instituție care școlarizează copii cu deficiență mintală și oferă, în mod gratuit, servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și medicală.

Noul corp de clădire destinat copiilor cu nevoi speciale din Lugoj a fost inaugurat, miercuri, în prezența președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a inspectorului școlar general adjunct Francisc Halasz, a primarului Francisc Boldea și a viceprimarului Cristian Galescu, a consilierului județean Nicu Bădina, a consilierului local Iosif Crăciunescu și a numeroși invitați.

„Am inaugurat un corp de clădire nou în cadrul Școlii Speciale Roșca care aparține patrimonial de Consiliul Județean și de Inspectoratul  Școlar din punct de vedere educațional. Discutăm de o investiție începută anul trecut și care astăzi a fost inaugurată și care va fi pusă la dispoziție copiilor pentru activitatea educațională, pentru terapie și toate activitățile complexe care se desfășoară în aceste incinte școale ale învățământului special. Din punct de vedere al Consiliului Județean, alături de sănătate, învățământul special este o prioritate și vom continua cu alocarea de fonduri pentru dezvoltarea acestor unități de învățământ școlare, astfel încât să le transformăm în unități de învățământ etalon”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Logoj învață 209 copii cu cerințe educative speciale, dar de serviciile centrului beneficiază și copiii din școlile de masă care au nevoie de terapii specifice. În cadrul instituției funcționează și o Comisie Internă de Evaluare, care asigură servicii de evaluare şi orientare pentru copiii din estul județului Timiș.

Oferta educațională cuprinde: consiliere psihologică și psihopedagogică; activități școlare raportate la nivelul de dezvoltare psihoindividuală a elevilor; asistență socială; activități extrașcolare care să-i pregătească pentru o bună integrare în societate; terapie logopedică, ludoterapie, kinetoterapie, artterapie și terapie ocupațională; activități de relaxare și petrecere a timpului liber în mod plăcut și util; structuri de sprijin educațional pentru integrarea elevilor în învățământul de masă; orientare școlară și profesională.

Noul corp de clădire dispune de: o sală destinată cabinetului de kinetoterapie; o sală destinată atelierului de creație; o sală destinată atelierului de tâmplărie, inclusiv activităților de preprofesionalizare; o sală pentru ludotecă/ stimulare senzorială; un cabinet pentru terapie logopedică, cameră tehnică, două vestiare și două băi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.