Citește-mi 100 de povești! Program național derulat de Biblioteca Municipală Lugoj

Biblioteca Municipală Lugoj se alătură în dezvoltarea și implementarea programului național „Citește-mi 100 de povești”, demarat prin  colaborarea dintre  Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cercetării și Asociația OvidiuRo.

Anunțul a fost făcut de către Henrieta Szabo, directoarea bibliotecii lugojene. Programul este înscris sub egida Proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială, și își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie.

“Vom citi copiilor din grădinițe povești, care vor deveni și mai atractive aducând cu noi marionete reprezentând diverse personaje ce vor face ca întâlnirile să devină interactive, să trezească interesul și bucuria copiilor față de carte și lectură. Vom dezvolta parteneriatele deja încheiate între Biblioteca Municipală Lugoj și grădinițele din oraș, urmând să încheiem și alte parteneriate noi”, a anunțat Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

În cadrul programului „Citește-mi 100 de povești” copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională, în special pentru copiii din familiile defavorizate și izolate cultural.

ALINA OLAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.