Cinci zile de „FestteamArt”, la Lugoj. Programul Festivalului Internaţional de Teatru

Trupe din Austria, Grecia și România participă la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru „FestteamArt”, de la Lugoj.

Manifestarea teatrală va avea loc în perioada 2-6 noiembrie, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”.

Conform tradiţiei, în deschiderea manifestării, actorii lugojeni vor prezenta un spectacol în premieră. Astfel, miercuri,  2 noiembrie, de la ora 19, trupa lugojeană va prezenta piesa „Hangița”, de Carlo Goldoni, în regia Mariei Voronca, avându-i în distribuție pe: Tudor Trăilă, Constantin Goloșie, Constantin Ilie, Ileana Căprariu, Lăcrămioara Bercean, Loredana Lupescu, Cristina Velici, Maria Rogobete, Eugen Curelici, Alvin Megerle și Denis Tîrziu.

Deschiderea festivă a festivalului se va desfășura joi, 3 noiembrie, la ora 18, după care Teatrul Municipal Caracal va prezenta „Al șaptelea păcat”, după Dario Fo, în regia lui Florin Beciu, iar de la ora 20, actorii Teatrului Popular Mediaș vor prezenta piesa „Certificatul”, de Venerus Popa, în regia Marinelei Barza.

Vineri, 4 noiembrie, Trupa de Teatru „Actual Show Fantazio”, din Constanța, va susține, de la ora 11, o reprezentație cu spectacolul „Cartea junglei”, după Rudyard Kipling, în regia lui Laurențiu Vlad, iar de la ora 18, Teatrul „Thetis”, al Cercului Militar Medgidia, va prezenta piesa „Carre de dame”, după Gheorghe Brăescu, în regia lui Ion Crișu. Seara se va încheia cu spectacolul „Tango, monsieur?”, de Aldo Lo Castro, în regia lui Cristian Foghel, prezentat, de la ora 19:30, de Teatrul „Dan Alecsandrescu”, din Roman.

Cea de-a patra zi a festivalului va debuta la ora 11, cu piesa „Șapte povești despre moarte și viață”, după Matei Vișniec, în regia Codrinei Anghelo-Voronca, jucată de actorii Teatrului „EdvadArt”, din Făgăraș. De la ora 18, pe scenă vor urca actorii Teatrului Abtenau – Austria, care vor prezenta spectacolul „Eu sunt Medeea”, o adaptare de Alex Linse după Euripides, iar de la ora 20, actorii Teatrului „Redute”, al Centrului Cultural „Reduta”, din Brașov, vor prezenta piesa „În cursul zilei de azi-noapte”, de Cornel Udrea, în regia fiind semnată de Viorica Geanta Chelbea.

Duminică, 6 noiembrie, în ultima zi a festivalului, de la ora 18 vor evolua pe scenă actorii Teatrului „Jean Bart”, din Tulcea, cu spectacolul „Serpentina”, de Tankred Dorst, în regia lui Francisc Bucur, iar de la ora 20, în fața lugojenilor se va produce trupa de Teatru „Apollon”, din Perigiali – Grecia, cu piesa „Sacrificiul lui Abraham”, de Vitsentzos Kornaros, spectacol urmat, la ora 21:30, de festivitatea de închidere, în cadrul căreia organizatorii vor decerna trofeele festivalului.

În cadrul festivalului, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 17, în Sala de consiliu, va avea loc lansarea cărții ”Espresso lung, fără zahăr”, a actorului brașovean Silviu Dudescu, în prezentarea scriitorilor lugojeni Cristian Ghinea și Ion Oprișor.

Pe toată durata festivalului, în holul teatrului, va expune pictorul Otto Forster (St. Gallen, Elveția).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.