Cinci fanfare din Banat, în festival, la Muzeul Satului Bănățean

Desfășurat într-un mod atipic, adaptat tuturor restricțiilor și limitărilor impuse de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, Festivalul Fanfarelor a izbutit să însuflețească atmosfera duminicală de la Muzeul Satului Bănățean.

A XXXII-a ediție a Festivalului a adus la Timișoara cinci fanfare din zona de vest a țării. Au urcat pe scenă ProAmicitia, Fanfara din Mercina, Fanfara din Giroc, Banater Musikanten și Seven`s TM Show Band. Instrumentiștii au interpretat, cu aplomb și măiestrie, spre încântarea spectatorilor, teme și stiluri diverse, de la muzică tradițională românească sau folclor german și sârbesc, până la marșuri bavareze, jazz sau vals.

Un moment special al evenimentului de duminică, 13 septembrie 2020, l-au reprezentat clipele de tăcere și reculegere  ale zecilor de spectatori  și muzicieni, în memoria artistului Marius Bacriu, care ani de zile și-a împletit destinul cu Școala de Artă și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Pe lângă spectatorii prezenți la Muzeul Satului, Festivalul Fanafarelor a fost urmărit și în direct în mediul online. Zeci de mii de persoane au vizualizat transmisiunea live făcută pe pagina de facebook a Asociației ProDatina.

Evenimentul cultural a fost susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.