Cicloturistul Ștefan Hodi pedalează pentru un nou record personal la Olimpiada de anduranță Paris-Brest-Paris

Cicloturistul Ștefan Hodi, din localitatea Țipari, aflată la doar câțiva kilometri de Lugoj, participă în aceste zile, pentru a două oară consecutiv, la celebra cursă ciclistă Paris – Brest – Paris, considerată Olimpiada ciclismului de anduranță.

Organizată din patru în patru ani, de către Audax Club Parisien (ACP), Paris – Brest – Paris este cea mai renumită cursă ciclistă de anduranță, de 1.220 de kilometri cu 12.000 de metri diferență de nivel și timp limită de parcurgere a traseului de 90 de ore.

Prima ediţie a acestui tur ciclist de anduranţă a avut loc în 1891, fiind a doua cea mai veche competiţie ciclistă din lume, mai veche chiar şi decât Turul Franţei, a cărei prima ediţie a avut loc în anul 1903.

Cicliştii români au fost prezenţi în premieră la această cursă ciclistă la ediția din anul 2015, când 8 dintre cei 9 ciclişti români care au luat startul au reuşit să fie brevetaţi, parcurgând cei 1220 de km în mai puţin de 90 de ore. Printre ei s-a aflat și Ștefan Hodi, care a încheiat cursa în 88 de ore și 31 de minute.

La ediția din acest an, a 19-a, Ștefan Hodi se află din nou printre participanți, după ce a obținut toate Brevetele (pentru parcurgerea turelor de 200, 300, 400, 600 și 1000 de kilometri) din cadrul Randonneur România și și-a propus să își doboare recordul personal stabilit la prima participare. 

Anul acesta, la cursa Paris-Brest-Paris participă 6.668 de ciclişti din 66 de ţări, printre care se află și 66 de ciclişti români (între care și trei fete). Dintre cei 66 de cicliști români, șase participă pentru a doua oară, fiind prezenţi şi la ediţia din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.