Cetățeni străini depistați la muncă fără forme legale, la un restaurant din Lugoj

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Timiş au desfăşurat, în această săptămână, o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate au fost depistaţi cetăţeni străini din Nepal, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din Lugoj.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii nepalezi au avut drept de şedere legală în România, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări le-au revocat dreptul de şedere cetăţenilor străini, pe numele acestora  a fost emisă decizie de returnare prin care sunt obligat să părăsească România în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, au anunțat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Timiș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.