Ceremonial militar în centrul Lugojului: Rostirea solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial

Batalionul 183 Artilerie „General Ion Dragalina” din Garnizoana Lugoj va organiza vineri, 26 august, începând cu ora 10, un ceremonial militar de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Lugoj, se va desfăşura la monumentul ridicat în cinstea acestora, cunoscut sub numele de “Soldatul cu puşca”.

La nivel național vor fi organizate manifestări pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, ocazie cu care vor fi comemorați eroii naţiunii care au căzut în luptă sau în prizonierat pe timpul acestei conflagraţii.

Pe întreg teritoriul naţional vor avea loc ceremonii militare publice la aproximativ o sută de monumente ale eroilor, unde vor fi citite, în premieră, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie. În urma acestei conflagraţii mondiale au pierit peste 330.000 de militari români, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile care au fost răpuse de boli, foamete sau care au fost executate de trupele de ocupaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.