Centrul Lugojului, sufocat de… tarabe și fum

Bâlciurile organizate în centrul municipiului Lugoj continuă să fie una dintre cele mai mari sfidări la adresa civilizației și a bunului simț.

În acest weekend, zona centrală a municipiului de pe malurile Timișului este ocupată de tot felul de comercianți, care și-au instalat tarabele pe trotuare, trimițând pietonii să circule printre mașini. Cât despre produsele comercializate, bineînțeles fără să elibereze și bonuri fiscale, acestea sunt diverse, de la nelipsiții mititei, hamsii, grătare și colaci ungurești, până la chiloți, sutiene, bluzițe, pantaloni, portofele, jucării, gablonțuri și haine din piele și blană. Astfel, pe lângă traficul infernal, lugojenii care se încumetă să treacă prin zonă sunt nevoiți să inhaleze mult fum de la grătarele încinse, dar și să suporte mirosuri de tot felul.

Mai fericiți sunt, poate, pasionații de folclor, care, vineri seara, în debutul ediției din acest an a „Serbărilor Toamnei”, au putut asista la un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „Lugojana”, condus de coregraful Puiu Munteanu, împreună cu soliştii vocali: Zorica Savu, Ramona Vița, Carmen Popovici Dumbravă, Ghiță Călțun Brancu, Dorin Biriș Coșbuc, Andra David, Andreea Dragoman, Denisa Lupulescu, Andreea Ursulescu și Călin Dănilă. Atmosfera de voie bună i-a cuprins și pe unii soliști, care au dat frâu liber… dedicațiilor speciale pentru oltenii din public.

Sâmbătă seara, de la ora 19, în faţa lugojenilor vor concerta formaţiile „Spring Time Band” și „Fazz”, din Lugoj, „Mario Cover Unit”, din Arad, şi… „Compact”, iar duminică, 16 octombrie, în ultima zi a manifestării, va avea loc un nou spectacol folcloric, de la ora 18, susţinut de formaţiile de copii şi tineret ale Ansamblului „Lugojana”, împreună cu tinerii solişti Florina Lupulescu, Minodora Cadar, Alesia Sârbu, Iasmina Velescu, Andreea Roșu, Daiana Tofei, Ana Maria Vlaiconi, Georgiana Micota, Cristina Coneru, Andrei Coti și Cristina Neagu.

De la ora 20, pe scenă va urca interpreții de muzică populară Ramona Ilieși Drăgan, Ionică Ivan, Costel Bambu și Ramona Torzan Gomboș, iar de la ora 21:15 va avea loc un recital folcloric susținut de Andreea Voica.

Manifestarea se va încheia, la ora 22, cu tradiţionalul foc de artificii.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.