Centrul de tineret din Lugoj, pregătit de inaugurare

Lugojenii vor avea parte, chiar din această săptămână, de un centru propriu de tineret: un spațiu sigur pentru tineri, în care aceștia vor putea participa și organiza, la rândul lor, activități educative, culturale, sportive și de petrecere a timpului liber.

Începând din 19 iulie, tineri voluntari din peste 10 țări, împreună cu voluntari locali, lucrează umăr la umăr, printr-un proiect de solidaritate, pentru a transforma spațiile nefolosite din cadrul Școlii de arte (Strada Bucegi nr. 21) în clădiri atrăgătoare și sigure pentru tineri.

Procesul de amenajare a spațiilor se va încheia joi, 26 august, prin două evenimente succesive:

  • De la ora 16:00, organizatorii, voluntarii și ceilalți actori implicați vor lua parte la o conferință de valorizare a rezultatelor proiectului, în care se va evalua finalitatea lucrărilor și se vor seta următoarele linii de acțiune;
  • De la ora 19:00 va avea loc ceremonia de inaugurare a centrului de tineret, care va cuprinde o serie de momente artistice, asigurate de artiști locali.

Intrarea este gratuită, iar programul va cuprinde, între cele două evenimente, și un tur în spațiile renovate.

Lugojenii încă mai pot susține desfășurarea proiectului fie prin voluntariat la centru (ajutor în ultimele zile de amenajare), fie prin donații de obiecte care pot fi utile într-un astfel de spațiu: perne decorative pentru scaune, jocuri de societate, decorațiuni etc.

Totodată, organizatorii au demarat și un chestionar anonim, prin care își doresc să afle care sunt nevoile și așteptările lugojenilor în ceea ce privește activitatea centrului de tineret: https://bit.ly/S4Lugoj

Proiectul Solidari pentru Lugoj este finanțat prin Corpul European de Solidaritate și este implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), cea mai veche organizație de tineret din vestul țării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al Asociației Fusion of Arts (FOA).

Solidari pentru Lugoj promovează participarea comunității și incluziunea socială, scopul său fiind crearea unui nou spațiu sigur pentru tineri și pentru libera exprimare și dezvoltare a acestora în Lugoj.

Mai multe informații despre proiect și stadiul acestuia se găsesc și pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram): Solidarity for Lugoj.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, deținându-l în continuare până în anul 2023.

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă. Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene. Totodată, FITT este și membră a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, organizație neguvernamentală de utilitate publică ce a adus-o alături de alte 47 de organizații neguvernamentale și autorități publice din Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.