Cel mai bun matematician din vestul României este elev la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Cei mai buni cinci elevi la nivel de clasă din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, calificaţi în urma rezultatelor obţinute la etapa judeţeană a olimpiadei de matematică, au participat, în perioada 23 – 25 martie, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, la cea de a XXXII-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică „Traian Lalescu”.

Concursul – organizat de  Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara şi  Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Timiş – constituie o ultimă verificare înaintea etapei naţionale a olimpiadei de matematică, la care cei mai buni dintre concurenţi vor participa.

La acest concurs, Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, s-a clasat pe locul întâi la clasa a X-a, la o mare diferenţă de punctaj faţă de următorii candidaţi (36,5 puncte, față de 13 puncte obținute de candidatul clasat pe locul doi). Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât în dreptul numelui său figurează, în această ediţie, cel mai bun punctaj înregistrat în concurs la toate clasele – 36,5 puncte. Sergiu Novac este pregătit de prof. Adriana Mariș.

Lugojul a mai obținut la acest concurs și o mențiune la clasa a V-a, prin elevul Andrei Croitoru, de la Școala Gimnazială  „Eftimie Murgu”, pregătit de prof. Marin Drăghescu).

Subiectele, baremele de rezolvare şi rezultatele obţinute la toate clasele pot fi accesate la adresa http://info.tm.edu.ro/lalescu/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.