În ceasul al 12-lea, Primăria Lugoj începe lupta cu… ambrozia

Primăria Lugoj va organiza sâmbătă, 28 septembrie, între orele 10 și 15, în parteneriat cu ANPM Timiș, o campanie de eradicare a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public, prin efectuarea unor lucrãri de cosire a terenurilor infestate cu aceastã plantã.

Acțiunea este organizată în cadrul campaniei „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, desfășurate la nivel național la propunerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă.

“Primăria Municipiului Lugoj face un apel către toți proprietarii (persoane fizice sau juridice) de terenuri  infestate cu ambrozie  să participe activ la această acțiune prin cosiri pe terenurile proprii în vederea prevenirii înmulțirii acestei plante si reducerii consecințelor negative asupra sănătătii populatiei. Combaterea ambroziei este reglementată de lege, nerespectarea prevederilor legislației în vigoare se sancționeazã cu amendă contravențională”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Punctul de colectare a materialului vegetal rezultat în urma acțiunii este la sediul societății Salprest (strada Plopilor nr. 22).

Campania “28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” pentru combaterea acestei plante invazive este o acțiune întreprinsă în al 12-lea ceas, având în vedere că, potrivit specialiștilor, perioada în care planta este deosebit de alergenă este cuprinsă între lunile iulie și septembrie, particulele alergene regăsindu-se în polenul florilor.

Un comentariu la „În ceasul al 12-lea, Primăria Lugoj începe lupta cu… ambrozia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.