Caravana Unirii poposește la Lugoj

„Caravana Unirii” va ajunge vineri, 9 noiembrie, la Lugoj. Cele trei autobuze, vopsite în culorile drapelului României și purtând 100 de simboluri sugestive ale monumentelor istorice de referință ale neamului românesc, vor poposi, între orele 11 și 17, în centrul municipiului.

„Caravana Unirii” este un proiect cultural organizat cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri din 1918, care aduce în prim-plan importanța pe care Iașul a avut-o în perioada 1916-1918, când s-au pus bazele unirii ce a condus la formarea României Mari.

Autobuzele au fost transformate în galerii expoziționale neconvenționale și au însoțit Marșul Centenar peste 1.300 de kilometri, de la Alba Iulia până la Chișinău și străbat în continuare țara pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri.

Expoziția mobilă poate fi vizitată gratuit de toți cei care vor să afle mai multe despre evenimentele petrecute în urmă cu 100 de ani.

La eveniment vor fi prezenți unioniști din București și din alte zone ale țării, care vor colecta semnături pentru unirea României cu Republica Moldova, în cadrul campaniei “1 milion pentru Unire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.