Captură de droguri! Aproape 6 kilograme de canabis, găsite ascunse într-un… compresor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

Astfel, la data de 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu un echipaj canin din cadrul Direcției Regionale Vamale Timișoara, au desfășurat o acțiune la punctul de lucru al unei societăți comerciale care prestează servicii de curierat pe ruta Spania-România.

În urma controlului, a fost descoperit un compresor de aer care prezenta modificări la nivelul sudurilor și urme de vopsire proaspătă, iar greutatea nu corespundea cu cea menționată în cartea tehnică, motiv pentru care s-a procedat la tăierea acestuia, în interior fiind descoperite 8 pachete vidate, care conțineau aproximativ 6 kilograme de canabis.

„În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că atât datele expeditorului, cât și ale destinatarului ar fi fost false, iar o persoană s-ar fi prezentat la punctul de lucru al societății comerciale, pentru a ridica coletul și compresorul de aer aduse din Spania, intenționând să folosească un act de identitate fals. Un bărbat a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri, acesta fiind reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc”, a anunțat IPJ Timiș.

În cursul zilei de 22 iunie a.c., magistrații au dispus față de bărbat măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.