Bugetul Lugojului va fi rectificat: se alocă 2.000.000 de lei pentru Spitalul Municipal

Consiliul Local Lugoj se va întruni, în data de 22 aprilie, într-o nouă ședință extraordinară pentru rectificarea bugetului local pe anul 2020.

Anunțul a fost făcut de primarul Francisc Boldea, care a menționat că, în condițiile prelungirii cu încă o lună a situației de urgență pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, va propune alocarea către Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” a 2.000.000 de lei,  sumă distinctă de bugetul alocat spitalului în luna februarie.

„Conducerea managerială a spitalului are obligația de a gestiona cu maximă responsabilitate această sumă de bani pentru  aparatură și materiale necesare și de a întocmi cu rigurozitate documentele legale astfel încât suma să fie recuperată din fondurile europene până la sfârșitul acestui an. De asemenea suma de 613,3 mii lei alocată anterior poate fi recuperată din fondurile europene ce vor fi alocate de guvern. Odată recuperate aceste sume vor putea fi folosite anul viitor pentru noi investiții la Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” fapt care ar trebui sa motiveze conducerea spitalului în buna lor gestionare” a declarat Francisc Boldea.

Totodată, la rectificarea bugetară din 22 aprilie va fi alocată Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” și suma de 150.000 de lei provenită de la Consiliul Județean Timiș.

„Suma care se va afla la dispoziția spitalului după rectificarea bugetară ce va avea loc în 22 aprilie va fi de 2.150.000 lei, iar împreună cu suma alocată anterior vor fi în total 2.763.300 lei”, a mai menționat primarul Francisc Boldea.

        

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.