Bărbatul care a omorât doi oameni, în parcul din Făget, condamnat la 30 de ani de închisoare

Ionel Boldea, bărbatul care anul trecut a omorât în bătaie doi oameni, soț și soție, care făceau sport într-un parc din Făget, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Timiș la 31 de ani și 4 luni de închisoare, însă va executa doar 30 de ani de închisoare, pedeapsa maximă cu admisă de Codul Penal.

Ionel Boldea a primit nu mai puțin de șapte pedepse:

  • 25 de ani pentru omor plus interzicerea dreptului de a comunica cu persoanele vătămate (fratele victimei şi fiica victimelor) şi de a se apropia de acestea la o distanţă mai mică de 100 de metri pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei;
  • 10 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor calificat;
  • doi ani pentru lovire şi alte violenţe;
  • un an şi 6 luni pentru lovire şi alte violenţe;
  • doi ani şi 6 luni pentru ultraj;
  • un an şi 6 luni pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe;
  • un an pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe.

Conform faptelor stabilite de anchetatori, Ionel Boldea a mers în dimineața zilei de 3 iulie 2019 într-un parc din Făget și, fiind sub influența substanțelor halucinogene, a atacat la întâmplare două persoane, soț și soție, care utilizau aparatele de fitness din parc. Bărbatul de 57 de ani a murit pe loc, iar soția lui, în vârstă de 59 de ani, a mai trăit câteva zeci de minute. După atac, criminalul a fugit cu o bicicletă într-un sat aflat la câțiva kilometri de Făget. Acolo a atacat pe stradă o femeie de 81 de ani, pe care a lovit-o cu bastonul în care aceasta se sprijinea. Victima a scăpat cu viață dar a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

La scurt timp, Ionel Boldea a comis un alt atac, agresând două persoane întâlnite, de asemenea, pe stradă și care au avut nevoie de spitalizare. Agresorul a intrat apoi într-o casă să se spele de sânge și a fost găsit de polițiștii care îl căutau deja de ore bune. El s-a împotrivit arestării, l-a lovit pe unul dintre polițiști cu o bâtă în abdomen și apoi a furat o mașină, reușind să scape inițial de urmăritori. A pierdut însă controlul volanului la ieșirea din localitate și a ieșit cu mașina în câmp.

Ionel Boldea a fost prins după 18 ore, pe raza județului Timiș, timp în care a mai furat o mașină.

La proces, Ionel Boldea a  invocat faptul că era drogat și că nu avea discernământ când a comis infracțiunile. Avocatul lui a încercat să îi schimbe schimbe încadrarea juridică pentru omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte, însă instanța de judecată nu a acceptat această cerere.

Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.