Autostrada Lugoj-Deva. În februarie se dau în folosință cei 15 kilometri care sunt finalizați

Lotul de 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva, finalizat, dar nerecepţionat la sfârșitul anului trecut, va fi dat în folosinţă la începutul lunii februarie, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Tronsonul de drum Traian Vuia – Margina nu a fost recepţionat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, care a invocat mai multe aspecte de natură juridică.

„Am identificat şi am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR şi, astfel, secţiunile A, B şi C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiţii autostrada Lugoj – Deva Lot 2 sunt finalizate şi au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava şi Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În acest sens, vă informez că în intervalul 6 – 10 februarie vom avea această recepţie şi vom putea da în folosinţă cei 15 kilometri”, a anunțat ministrul Răzvan Cuc, la începutul şedinţei de Guvern.

Lungimea autostrăzii Lugoj – Deva este de 28,6 km, iar valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 478,32 milioane de lei din fonduri de coeziune (85%) şi 84,41 milioane de lei de la Guvernul României, adică 15% din costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.