Autostrada Lugoj-Deva: deschiderea circulației pe tronsonul Dumbrava-Margina, o nouă amânare

Circulația rămâne închisă pe cei 15 km ai autostrăzii Lugoj – Deva, între nodurile Dumbrava și Margina, finalizați în decembrie 2016. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat, din nou, deschiderea traficului.

Dacă anul trecut CNAIR a invocat lipsa cadrului legal pentru recepția parțială a lucrărilor, acum, în urma verificării efectuate la obiectivul „Autostrada Lugoj – Deva, Lot 2, km 27+620 – km 56+220”, Comisia de Inspecție Tehnică a constatat că sunt probleme tehnice privind anumite lucrări de terasamente, scurgerea apelor şi semnalizare care nu permit recepţionarea lucrării şi deschiderea traficului în condiţii de siguranţă. Astfel, lucrarea nu s-a recepționat, iar deschiderea traficului pentru acest lot a fost, din nou, amânată.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de Asocierea S.C. Salini Impregilo S.p.a. și S.e.c.o.l. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe acţiuni. Valoarea contractului este de 562.730.583,80 lei fără TVA, din care 478.320.996,23 lei provin din Fonduri de Coeziune (85%), iar 84.409.587,57 lei de la Guvernul României (15%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.