Autobuze electrice pentru municipiul Lugoj. A fost semnat ordinul de finanțare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) achiziționează nouă autobuze electrice,  trei staţii de încărcare şi nouă staţii de încărcare lentă pentru municipiul Lugoj.

Vasile-Daniel Suciu, ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat miercuri, 23 octombrie, ordinul de finanțare a proiectului.

Cele nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare şi nouă staţii de încărcare lentă vor fi achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 21.945.334 de lei, cu perioada de implementare de 48 de luni.

Investiţia va fi implementată de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat, şi de municipiul Lugoj, în calitate de partener.

Prin aceste dotări se dorește îmbunătăţirea transportului public prin reînnoirea materialului rulant de pe rutele din municipiul Lugoj. Fiecare autobuz va avea lungimea de aproximativ 10 metri şi o capacitate de minimum 50 de pasageri.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/3/7REGIUNI/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” a POR 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.