Au început înscrierile la Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci”. Câștigătorii, admiși fără concurs la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a demarat înscrierile pentru cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Matematică „Valeriu Alaci”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară, din mediul urban și rural, precum și elevilor din alte țări.

El are drept principal scop continuarea tradiției în pregătirea matematică a viitorilor ingineri impusă de iluștrii înaintași printre care menționăm pe Traian Lalescu și Valeriu Alaci. Această pregătire matematică temeinică a stat la baza unor rezultate strălucite obținute de inginerii absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara și la dobândirea unui prestigiu deosebit al acesteia pe plan european și mondial.

Înscrierea la concurs se face on-line, până în 27 februarie 2019, la adresa https://cv.upt.ro/ALACI/. După înscriere, fiecare participant va primi Nume utilizator și Parola.

Pentru fiecare din clasele IX-XII Concursul de Matematică “Valeriu Alaci” are două secțiuni: matematică-informatică, respectiv științe ale naturii/tehnologic/economic.

Etapa de calificare se va desfășura în data de 4 martie 2019, orele 18-20. Este o probă on-line pe platforma www.cv.upt.ro.

Etapa finală a Concursului de Matematică „Valeriu Alaci” va avea loc în 13 aprilie 2019 în amfiteatre ale Universității Politehnica Timișoara.

Diferit de Olimpiada Națională de Matematică, atât ca și conținut, cât și ca adresabilitate, Concursul de Matematică “Valeriu Alaci” completează oferta de concursuri de matematică existente. Având legătură cu învățământul tehnic superior, deci cu precizia şi rigoarea inginerească, acest concurs propune rezolvarea unor probleme teoretice/practice cu răspunsuri la alegere sau de completare, fapt ce conduce la iniţierea și aprofundarea rezolvării acestor tipuri de cerințe, în situaţii obișnuite sau de concurs.

Premierea participanților se va face în cadrul festivității de premiere ce va avea loc în ziua concursului și va consta în acordarea de premii și mențiuni.

În acord cu Metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la ciclul de studii universitare de licență la Universitatea Politehnica Timișoara, sesiunea iulie 2019, candidații la studiile universitare de licență ȋn UPT, care au obținut locurile I, II, III la Concursul de matematică „Valeriu Alaci” – ediția a V-a, 2019, pot fi admiși în UPT fără concurs de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.