Atenție călători! Trenurile circulă cu restricții de viteză, din cauza caniculei

Compania Națională de Căi Ferate – CFR SA a anunțat că, în perioada 28 iunie – 2 iulie, când sunt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță, trenurile vor circula cu limitări de viteză pe opt regionale, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei.

Pe raza Regionalei CF Timișoara, intervalele de stații unde s-au introdus limitări de viteză sunt: Stamora Moravița – Timișoara Nord, Timișoara Est – Căvăran, Lugoj – Simeria, Arad – Sântana, Timișoara Nord – Jimbolia, Caransebeș – Reșița Nord, Vârciorova – Slatina – Timiș, Ilia – Lugoj.

Joi, cinci județe din sudul și sud-vestul țării se vor afla sub atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, iar în restul țării, cu excepția județelor Satu Mare, Sălaj și Maramureș, va fi în vigoare o atenționare Cod galben. În această perioadă cu temperaturi ridicate, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de Cod galben și Cod portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe tronsoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

„Aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale. CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic. De asemenea, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet”, se arată în comunicatul CFR SA.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.