A așteptat cinci săptămâni pentru eliberarea unui buletin! Un lugojean, determinat să ceară cetățenie spaniolă și să nu mai calce în România

Cornel Drinovan, fostul custode al Casei Româno-Franceze din Lugoj, s-a stabilit în urmă cu aproape două decenii în Spania, unde, în prezent, este realizatorul emisiunii „Orizonturi românești”, la Radio Tentacion, și redactor-șef la revista „Dacica Latinitas”.

În această vară, Cornel Drinovan s-a reîntors în România, la Lugoj, unde a trebuit să aștepte cinci săptămâni pentru a i se elibera o nouă carte de identitate. Așteptarea și modul în care se eliberează actele de identitate la Lugoj l-au determinat pe Cornel Drinovan să ia o decizie radicală: să ceară cetățenie spaniolă și să nu mai calce niciodată în România.

După aproape douăzeci de ani în Spania am petrecut în vara mai bine de două luni în Romania. Mi-am dat seama cât de mult mă iubesc încă funcționarii din iubitul meu Lugoj, cu o parte de ei am lucrat pe vremuri, căci nu mai voiau să mă lase să plec. În “doar” cinci săptămâni, în epoca comunicațiilor, au reușit să-mi facă un buletin de identitate, restul timpului l-am petrecut bolnav de atâta dragoste, așa că acum, ajuns acasă în Madrid, m-am hotărât să cer cetățenia spaniolă și să nu mai calc niciodată pământul României în care mizeria fizică și morală este în plină splendoare”, a scris, pe pagina personală de Facebook, Cornel Drinovan, menționând și modul de lucru întâlnit la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor Municipiului Lugoj: „Nu am crezut că pentru a face un buletin de identitate în România trebuie să mă duc cu două ore înainte de a se deschide biroul (am fost), să stau în stradă și apoi să vină o mătușă imbecilă să ne dea niște numere pe care nimeni nu le respectă și să treacă pe lângă noi toți țiganii, câte 4 sau 5, să intre în birouri, iar noi, beneficiarii bunului simț, să rămânem să privim tavanul”.

 

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.