Asociația „Free Amely 2007”: Campanie gratuită de sterilizare/castrare a câinilor și pisicilor

Asociația „Free Amely 2007” din Lugoj lansează o nouă campanie de sterilizare/castrare gratuită a câinilor și pisiciilor cu și fără stăpân.

Acțiunea va avea la adăpostul de câini al Asociației „Free Amely 2007”, situat între satele Tapia şi Măguri, în zilele de:

  • 4 februarie 2021 – în intervalul orar 10:00 – 18:30;
  • 5 februarie 2021 – între orele 8:30 – 18:30.

„Acțiunea este sponsorizată de Asociația EDUXANIMA, în parteneriat cu PeTA, una din cele mai mari organizații de protecția animalelor din lume, iar echipa medicală va fi condusă de dr. Darius Terheș”, a anunțat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”.

Pentru programarea câinilor și pisicilor la castrat/sterilizat, proprietarii patrupedelor sunt rugați să sune la numerele de telefon 0731973866 sau 0726692964.

Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

„În ziua în care aveți programarea pentru sterilizare/castrare, să nu dați mâncare câinilor și pisicilor cu care veniți la operat. Persoanele care însoțesc animalele ce urmează să fie castrate, să aibă asupra lor cartea de identitate (buletinul) și carnetul de sănătate al câinelui sau pisicii, dacă au. Dacă animalul nu are carnet, nu-i nici o problemă, pot să vină și fără, doar cu animalul. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare. Femelele împerecheate deja se pot steriliza”, a mai precizat Elena Balaj.

Campania se va desfășura în condiții de siguranță specifice situației de pandemie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.