Artistul plastic Ingo Glass, omagiat la Lugoj. Primarul Francisc Boldea i-a înmânat „Cheia Orașului”

Casa Bredicenilor, din Lugoj, a găzduit, duminică, la orele amiezii, un eveniment cultural de excepție: vernisajul expoziției „Forme și culori în spațiu”, a renumitului sculptor Ingo Glass.

În cadrul evenimentului, primarul Francisc Boldea i-a înmânat sculptorului Ingo Glass o diplomă de excelență și distincția „Cheia Orașului”, acordată „pentru valoarea și originalitatea operei sale și pentru promovarea pe plan național și internațional a imaginii culturale a Lugojului”.

Artistul Ingo Glass este cunoscut prin activitatea expozițională importantă desfășurată în România, Germania, Ungaria și alte țări europene, în ultima jumătate de veac, iar sculpturile sale expuse în colecția unor muzee contemporane prestigioase confirmă impactul operei sale plastice în cadrul artei actuale.

Născut la Timișoara, Ingo Glass a urmat studiile primare și gimnaziale la Lugoj, oraș unde a și descoperit pasiunea pentru artă, urmând cursurile Școlii Populare de Arte, la clasa de sculptură a profesoarei Elisabeta Popper, o artistă care a studiat la Viena înainte de Primul Război Mondial.

„La Lugoj, Ingo Glass a fost dintotdeauna acasă. Întâlnirile cu arta, primii pași către viitoarea carieră de artist plastic s-au petrecut aici. (…) Ingo Glass este, în momentul de față, un artist care aparține Europei. Cu toate acestea, dânsul se simte lugojean, simte că aparține acestor locuri”, a spus primarul Francisc Boldea.

Sculptorul Ingo Glass este legat de Lugoj și printr-o sculptură aflată în zona centrală a municipiului de pe malurile Timișului – Monumentul „Alfa și Omega”, dedicat eroilor lugojeni căzuți în luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.