Apreciere internațională! Corporația Meseriașilor din Lugoj păstrează tradiția fostelor bresle

Corporaţia Meseriaşilor din Lugoj continuă tradiţia fostelor bresle de meseriaşi din perioada interbelică, fiind singura corporaţie reînfiinţată după Revoluţia din 1989.

Conform tradiţiei din perioada interbelică, Corporaţia Meseriaşilor din Lugoj se implică şi în prezent în organizarea celei mai mari sărbători a oraşului – „Ruga lugojeană”, care are loc în 15 august, cu ocazia praznicului „Adormirea Maicii Domnului”.

Sărbătoarea a fost prefaţată de o întâlnire a membrilor corporaţiei cu oficialităţile oraşului, obicei preluat de la înaintași, care se întâlneau la Birtul Meseriașilor pentru a stabili nașul Rugii. Cu prilejul acestei întâlniri, care a marcat și împlinirea a 24 de ani de la reînfiinţarea corporaţiei, Flavia Rosana Căpraru, coordonatoarea Asociaţiei Fusion of Arts, i-a înmânat lui Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriaților Lugoj, o diplomă de merit acordată de către Academia Internațională “Citta di Roma”, o organizație culturală din capitala Italiei, fondată în anul 1911 și condusă de către Giovanni Maggi.

Întâlnirea s-a desfășurat la restaurantul Gasthaus, în prezența oficialităților locale și județene. Au luat cuvântul, marcând însemnătatea momentului, președintele corporației, Vasile Belințan, primarul Francisc Boldea și fostul deputat Sorin Stragea, membru de onoare al corporației, iar preotul Cristian Cerbu a rostit o rugăciune.

În prezent, Corporația Meseriașilor din Lugoj are, după cum ne-a declarat Vasile Belințan, peste 160 de membri din cele mai diverse domenii de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.