Aparatură medicală pentru spitalele din Lugoj și Făget cu bani de la Consiliul Județean

Șase spitale din Timiș primesc și în acest an bani de la Consiliul Județean pentru achiziția de aparatură medicală. Printre cele șase unități medicale se află și spitalele din Lugoj și Făget.

Schema de minimis pentru finanțarea spitalelor inițiată în premieră anul trecut de Consiliul Județean continuă și în 2020. Cele șase unități sanitare – spitalele municipale din Timișoara și Lugoj și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget – primesc între 450.000 și 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală. 

Proiectele depuse de către unitățile medicale au fost aprobate de către o comisie specială a Consiliului Județean, pentru fiecare unitate medicală fiind stabilită o anumită sumă dintr-un buget de 2.9 milioane lei. Spitalele au de asemenea posibilitatea de a cofinanța proiectele depuse.

În ceea ce privește echipamentele ce se doresc a fi achiziționate, ca exemplu, spitalul timișorean are în vedere îmbunătățirea diagnosticului precoce la pacienții cu boli rare oculare, prin dotarea cu aparatură de ultima generație, iar spitalul din Deta va achiziționa un aparat Roentgen digital, pentru activitatea de radiologie.

Sumele acordate în cadrul comisiei de analiză a proiectelor sunt după cum urmează:

  • Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 451.913 lei
  • Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj – 453.166 lei
  • Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 451.913 lei
  • Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia – 480.206 lei
  • Spitalul Orășenesc Deta – 499.800 lei
  • Spitalul Orășenesc Făget – 495.000 lei

„Finanțarea s-a făcut în baza unui ghid cu reguli clare, sumele acordate dublându-se față de 2019, în urma reacțiilor pozitive primite de la medici și de la pacienți. Este un sprijin important acordat spitalelor, inițiat în premieră anul trecut. Aceste sume se adaugă celor angajate în lupta împotriva noului coronavirus, aproape 12 milioane lei. De asemenea, dacă luăm în calcul și planul de investiții de la Spitalul Județean, putem spune că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la început de an, de a îmbunătăți substanțial sistemul medical din județ, chiar dacă am avut cheltuieli suplimentare provocate de coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Unitățile sanitare au termen până la finalul lunii noiembrie să facă achizițiile și să transmită Consiliului Județean documente justificative pentru cheltuielile efectuate, în vederea decontării acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.