Anchetele de circulație, amânate cu o săptămână

Anchetele de circulație Origine – Destinație, care trebuiau să înceapă astăzi, 21 septembrie, au fost amânate cu o săptămână.

Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28 septembrie 2022.

Anchetele se vor desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR, un punct de recenzare fiind și la ieșirea din municipiul Lugoj.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă; destinația cursei; scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și localitatea Victor Vlad Delamarina, în județul Timiș, și pe DN 57B – Petnic, în județul Caraș-Severin.

După cum au anunțat reprezentanții DRDP Timișoara, recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.