Anchete de circulație, pe drumurile naționale! Un punct de recenzare și la ieșirea din Lugoj

Pe întreaga rețea de drumuri naționale din România se vor desfășura, miercuri, 21 septembrie, între orele 8 – 12 și 14 – 18, anchetele de circulație origine – destinație, un punct de recenzare fiind și la ieșirea din municipiul Lugoj.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă; destinația cursei; scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și localitatea Victor Vlad Delamarina, în județul Timiș, și pe DN 57B – Petnic, în județul Caraș-Severin.

”Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare”, au anunțat reprezentanții DRDP Timișoara.

Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore.

Fiind vorba despre acțiuni de interes public, conducătorii auto sunt rugați să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.