Amenzi pentru nerespectarea măsurilor și interdicțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Peste 200 de forțe de ordine au acționat, în cursul zilei de ieri, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 93 de magazine, dar și 91 de mijloace de autovehicule, dintre care 59 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate peste 2.000 de persoane și aplicate 288 de amenzi în valoare totală de 109.000 de lei. Dintre acestea, 218 sancțiuni, în valoare de 69.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar alte 69, în valoare de 37.500 de lei, celor care nu au respectat interdicțiile privind libera circulație. Cele mai multe, 43, au fost aplicate în localitățile aflate în carantină.

Activitățile se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.