Amenzi de peste 25.000 de lei, în urma controalelor anti-COVID 19

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare –Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și celor de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 13 octombrie, au fost verificate 95 societăți comerciale. Nu au fost identificate societăți care nu respect măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legea 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 78 de obiective,  din care 46 restaurante, și alte locații, inclusiv vânzători/comercianți ambulanți. Au fost  verificate 98 mijloace de transport persoane, din care 37 mijloace de transport în comun și au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor contravenționale – 25.950 lei.

Autoritățile au anunțat că astfel de acțiuni vor continua zilnic, în vederea conștientizării cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.