Ambasadorul Papei în România va vizita Eparhia Greco-Catolică de Lugoj

Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, va efectua, în perioada 20-23 aprilie, o vizită  în Eparhia Greco-Catolică de Lugoj.

Reprezentantul oficial al Vaticanului va fi întâmpinat, în seara zilei de vineri, 20 aprilie, de către PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, sâmbătă dimineața va avea o întrevedere, la Primăria Lugoj, cu primarul Francisc Boldea, iar duminică, de la ora 10, va pontifica Sfânta Liturghie în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj.

În cadrul acestei vizite, Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendia, însoțit de episcopul Alexandru Mesian,  va vizita Centrul Educativ Socio-Sanitar Sfânta „Ioana Antida”, Casa Memorială Arhiepiscop Ioan Ploscaru și Mănăstirea Surorilor Baziliene, din Lugoj, Biserica Martirilor, care se construiește în Parohia Greco-Catolică Reșița I, Centrul Social  „Sfântul Iosif” din Oravița și Mănăstirea Greco-Catolică  „Preasfânta Treime” din Giroc.

De asemenea, Nunțiul Apostolic se va întâlni și cu ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul ortodox al Banatului, precum și cu PS Martin Roos, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.