Alertă la două licee din Lugoj. Doi elevi, depistați cu TBC

Anchetă epidemiologică la două licee din Lugoj, după ce doi elevi au fost diagnosticați cu TBC.

La scurtă vreme după ce au fost anunțate, conducerile celor două unități de învățământ au luat toate măsurile necesare în aceste situații. Colegii celor doi elevi au fost testați pentru a se vedea dacă nu s-au infectat și ei. De asemenea, au fost examinate radiologic și cadrele didactice care predau la clasele respective.

Primul caz a fost semnalat, la sfârșitul lunii februarie, la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

„O elevă din anul III de profesională a fost plecată, în vacanța de iarnă, la mama ei, în Grecia. Când s-a întors, pentru că s-a simțit rău, și-a făcut investigații, iar la sfârșitul lunii februarie ne-a anunțat că este bolnavă de TBC. Imediat am anunțat Dispensarul TBC și au fost luate toate măsurile. Toți elevii din clasă au fost testați pentru a se vedea sensibilitatea la tuberculoză. De asemenea, toate cadrele didactice care predau la clasa respectivă au fost examinate radiologic. Nu au existat probleme. Dintre copiii testați, trei au fost chemați pentru investigații suplimentare, dar nu am fost anunțați că vreunul dintre ei ar fi bolnav”, a declarat prof. Marcel Drăgan, directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Lugoj Expres Alertă la două licee din Lugoj. Doi elevi, depistați cu TBC TBC Lugoj Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj licee elevi depistați cu TBC Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Lugoj alertă la două licee din Lugoj alertă

Cel de-al doilea caz a fost semnalat, la începutul săptămânii trecute, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Elevul este din clasa a XI-a și nu e la școală de trei săptămâi. Părintele a anunțat, luni, dirigintele, care m-a anunțat pe mine, ca director, iar eu am luat legătura cu cabinetul medical din incinta școlii. Pentru că noi nu am primit nicio hârtie oficială, doamnele doctor au sunat la spital, la Timișoara, unde copilul este internat. Cum diagnosticul a fost confirmat, telefonic, de către medicii din Timișoara, am luat măsuri, iar diriginta a fost deja cu ceilalți elevi din clasă la testul de tuberculină. Sperăm să nu fie alte probleme”, a declarat prof. Aurelian Sima, directorul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”.

Lugoj Expres Alertă la două licee din Lugoj. Doi elevi, depistați cu TBC TBC Lugoj Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj licee elevi depistați cu TBC Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Lugoj alertă la două licee din Lugoj alertă

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.