Alertă epidemiologică, la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj e în alertă de coronavirus, după ce o pacientă internată la Terapie Intensivă a fost depistată pozitiv cu COVID-19, iar mai multe cadre medicale, care nu purtau echipamente speciale de protecție, ar fi intrat în contact cu femeia, în vârstă de 59 de ani.

Pacienta s-a întors în urmă cu câteva zile din Germania, iar vineri a fost internată la Terapie Intensivă, când, conform unor surse medicale, i s-ar fi făcut un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Marți însă, starea pacientei s-a agravat, iar medicii au decis să-i facă un nou test, care a indicat că este infectată cu COVID-19.

Situația la Spitalul din Lugoj ar putea deveni tragică, având în vedere că personalul medical a fost expus, fiind în contact atât cu pacienta infectată cu COVID-19, cât și cu alți pacienți din spital și membri de familie, care, la rândul lor, au intrat în contact cu alte persoane.

În țară, mai multe spitale au fost închise sau urmează să fie închise, după ce personalul medical s-a infectat cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.