Alegeri… liberale! Doar trei membri de partid au fost prezenți la adunarea generală a PNL Lugoj

Adunarea generală a PNL Lugoj, care trebuia să se desfășoare, marți după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Doar trei membri ai PNL Lugoj au răspuns convocării Secretariatului General al PNL Timiș și au participat la ședință. Ceilalți nu au dat curs convocării, solidarizându-se cu primarul Claudiu Buciu, care, în urmă cu o săptămână, a fost demis din funcția de președinte al PNL Lugoj, iar Biroul Politic Local a fost dizolvat de către conducerea interimară a PNL Timiș, din cauză că… nu a organizat adunarea generală de alegeri în organizația PNL Lugoj.

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, prezent la Lugoj împreună cu secretarul general al organizației județene, Dănuț Groza, a spus că prin neorganizarea alegerilor, fosta conducere a PNL Lugoj a dorit să șantajeze conducerea PNL Timiș, prevalându-se de o prevedere statutară care spune că dacă nu se organizează alegeri în 75% din organizațiile locale și în toate municipiile nu se poate desfășura conferința județeană de alegeri, catalogând totodată neparticiparea membrilor PNL Lugoj la adunarea generală organizată de către Secretariatul General al PNL Timiș ca fiind „un boicot din partea organizaţiei Lugoj”.

“Astăzi am venit la organizaţia Lugoj şi am constatat că nu este cvorum. Eu o iau ca un boicot din partea organizaţiei Lugoj. Cu siguranţă, după alegerile judeţene, lucrurile se vor linişti și vor reveni la matca lor. Atunci o să fie o nouă ședință de alegeri și la PNL Lugoj, la o dată ce va fi stabilită de noul Birou Politic Județean”, a declarat Alin Nica.

Președintele interimar al PNL Timiș a menționat că alegerile județene se pot desfășură în 7 august, chiar dacă organizația PNL Lugoj nu și-a ales noua conducere, dar că, la conferința județeană, PNL Lugoj nu va avea delegați decât reprezentanții de drept: primarul și cei 11 consilieri locali.

“Conform statutului, obligaţia noastră este să organizăm alegeri în minim 75% din organizaţii şi obligatoriu în cele două municipii. Nu înseamnă neapărat că trebuie să fie şi alese acele organizaţii. Noi propunem, noi convocăm. Noi le-am dat posibilitatea membrilor să vină, să aleagă, să se exprime, să candideze. Din moment ce nu există această dorinţă, urmează ca Lugojul să aibă doar reprezetanţii de drept la Conferinţa Judeţeană”, a mai spus Alin Nica.

Dacă membrii PNL Lugoj nu au participat la adunarea generală de alegeri, au fost însă prezenți la Casa de Cultură a Sindicatelor deputatul Claudiu Chira și Raul Ambruș, doi dintre contestatarii lui Alin Nica și Dănuț Groza.

„Am fost martori la un nou simulacru de alegeri. Iată că, de data aceasta, (Alin Nica și Dănuț Groza – n.r.) nu și-au permis să facă același lucru ca la Timișoara și au fost taați de organizația din Lugoj, fiind prezenți doar doi membri, iar un al treilea a plecat când a văzut despre ce este vorba. A fost un fiasco total la alegerile de la PNL Lugoj. Iar poziția liberalilor lugojeni e aceeași ca și a timișorenilor, a buzieșenilor și a locuitorilor din Deta sau Dumbrăvița și încă din cel puțin 20 de comune din județul Timiș, care nu sunt de acord cu actuala conducere interimară a PNL Timiș. Însumate toate aceste localități sunt undeva la 80% din populația județului Timiș. Părerea mea e că cei de la București artrebui să se implice mai activ puțin, să vină să organizeze alegerile statutar, să nu mai fie probleme. Până la urmă, toate aceste diferende între cele două tabere aduc grave prejudicii de imagine PNL, tuturor membrilor și nu cred că mai e cineva dispus să asiste la evenimente ca cele de sămbăta trecută, la alegerile PNL Timișoara”, a declarat deputatul Claudiu Chira, unul dintre cei patru candidați care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL Timiș, ceilalți trei fiind actualul președinte interimar, Alin Nica, primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, și Alin Popoviciu, care a fost exclus din partid dar se judecă cu PNL Timiș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.