Alegeri la PNL Lugoj. Claudiu Buciu și Ioan Ambruș vor funcția de președinte

Alegerile pentru desemnarea noii echipe de conducere a PNL Lugoj vor avea loc sâmbătă, 8 aprilie, începând cu ora 10, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

Pentru funcția de președinte al organizației lugojene și-au anunțat candidatura Claudiu Buciu (actualul președinte interimar) și Ioan Ambruș (fostul președinte).

Bătălia dintre cele două tabere a început deja. Claudiu Buciu consideră că Ambruș nu are dreptul să candideze, pentru că și-a depus candidatura „ignorând legile și regulamentele”, după termenul prevăzut pentru înscriere. De partea cealaltă, Ioan Ambruș susține că nici Buciu nu ar avea dreptul să candideze, dacă se respectă Statutul PNL.

„Teoretic, dacă ne uităm în statut, nu are dreptul să candideze nimeni. Iar cei care și-au depus candidaturile cu o săptămână în urmă nu sunt suficienți pentru a forma un birou întreg. Deci, vor fi alegeri fără birou și fără președinte”, a declarat Ioan Ambruș.

Conform statutului PNL, candidații ar trebui să se înscrie în cursa pentru șefia organizației cu cel puțin cinci zile înainte de data alegerilor.

Derogările le poate da doar Biroul Permanent Județean. În situația în care se acceptă candidaturile din echipa lui Buciu, automat trebuie să fie acceptate și ale noastre”, a mai spus Ambruș, menționând că echipa sa este formată pe structura vechiului PNL, iar cea a lui Buciu e alcătuită din oameni care i-au fost loiali la alegerile locale și din cei de la PDL.

Bătălia pentru conducerea PNL Lugoj este acerbă și pentru că echipa câștigătoare își va trimite reprezentanții la Conferința județeană pentru desemnarea președintelui PNL Timiș. Dacă Ambruș a anunțat că îl susține pe Alin Nica pentru șefia organizației județene, Buciu este un susținător al lui Nicolae Robu. Așa că rezultatul alegerilor de la Lugoj ar putea fi hotărâtor și pentru desemnarea noului președinte al PNL Timiș.

 

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.