Ajutoare pentru încălzirea locuinței. Plafonul de venit a fost majorat

Lugojenii cu venituri reduse primesc, în perioada sezonului rece, ajutoare pentru încălzirea locuinței.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este o măsură de sprijin destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege şi care are drept scop acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei.

Ajutorul pentru sezonul rece se acordă pentru consumatorii de energie electrică, gaze naturale şi lemne.

Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară (DASC), din cadrul Primăriei Lugoj, a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul până la care se acordă ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și lemne a fost majorat, conform modificărilor aduse de OUG nr. 114/2018, de la 615 lei la 750 de lei.

Ajutoarele de încălzire se acordă diferenţiat,  în funcţie de venitul mediu lunar al solicitantului, conform grilei:

Lugoj Expres Ajutoare pentru încălzirea locuinței. Plafonul de venit a fost majorat venituri reduse venit subvenții sezonul rece plafon Lugoj lemne încălzirea locuinței încălzire iarnă gaze naturale energie electrică DASC Lugoj beneficiari asistență socială ajutoare

Persoanele care se încadrează în tranșele de venit pot să se adreseze Serviciului Beneficii Sociale, din cadrul Direcției de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj ( parterul Primariei, camera 13) în vederea obținerii subvențiilor la încălzirea locuinței pentru perioada rămasă din sezonul rece 2018-2019, respectiv lunile ianuarie, februarie și martie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.