Acuze și dezvăluiri, în Consiliul Local Lugoj: „Nu mai vreau să fiu părtaș la furat banii lugojenilor”

Consilierul local Ioan Haneș, reprezentantul ALDE în forul decizional lugojean, a rupt tăcerea!

În ședința extraordinară a Consiliului Local Lugoj de joi, 18 iulie, Ioan Haneș și-a manifestat public nemulțumirea față de supraevaluarea unor contracte pentru lucrările derulate de municipalitate. Ioan Haneș a răbufnit când reprezentanții Primăriei Lugoj au solicitat suplimentarea valorii contractului pentru executarea lucrării „Branșamente apă în municipiul Lugoj”, cu suma de 739.696,26 lei, invocându-se aplicarea OUG nr. 114/2018.

„Să ni se explice de ce trebuie să dăm această sumă. Aici este vorba de niște lucrări de branșamente de acum doi ani. Eu nu mai vreau să fiu părtaș la furat banii lugojenilor! Firma asta din Oradea încasează peste 5.000 de lei de la noi pentru un branșament și lucrează în subantrepriză. Ei iau banii și lucrările le fac alții. În toamnă au venit la Meridian și au oferit 1.200 de lei pentru ca Meridian să facă branșamentele. Și ei de la noi încasează 5.000 de lei pentru un branșament. Aruncăm banii pe branșamente la o firmă fantomă, care nu a făcut nici o lucrare. De ce la noi e 5.000 de lei un branșament, iar la Paniova, de exemplu, e 1.000 de lei? Pentru că s-au făcut supraevaluări! Și în loc să facem 2.000 de branșamente, facem doar 1.000, că trebuie să plătim firma lui X, din Oradea, agreată de noi. Contractul a fost supraevaluat! Săptămâna trecută am fost la Tehnic și i-am întrebat cum fac prețurile. S-au uitat unul la altul și nu au putut să-mi spună nimic. Apoi i-am sunat pe prietenii mei, care nu mai sunt acolo, și mi-au spus cum se fac prețurile: unul dictează și unul scrie! Știți dumneavoastră cine, domnule primar! Nu există normative pe care să le aplicăm! Meridianul nu a avut voie să participe la licitație! De ce? Ca să fie numai firma agreată! Ei au avut voie să se înscrie doar la demolarea pieței din Micro IV, cu instalatorii, că de-aia au fugit toți și nu mai are cine să lucreze. Cei de la Meridian sunt muritori de foame și noi dăm bani la toți mafioții. (…) Meridian nu a fost lăsat să participe la licitație. Am vorbit cu fostul director Groza și mi-a spus! Și nu mă minte, că nu mai are de ce să mă mintă acum. El mințea anul trecut, când era subordonatul dumneavoastră, domnule primar. Toți directorii de la Meridian sunt marionetele dumneavoastră! Era clar când și-au dat demisia directorii Groza și Florea. Au plecat că le-a fost frică și știm noi de cine. Le-a fost frică de DNA. Acum , cei de la Meridian sunt muritori de foame și ne plătesc nouă amenzile!… Eu propun să nu votăm! Dacă nu le convine, să renunțe la contract!”, a declarat Ioan Haneș. 

Primarul Francisc Boldea a atenționat: „Nu se poate să nu se voteze, pentru că s-ar încălca Ordonanța 114”. Iar consilierii PSD, care sunt majoritari în Consiliul Local Lugoj, au fost receptivi la spusele șefului lor de partid și au votat suplimentarea valorii contractului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.