Acțiuni sociale ale militarilor lugojeni în preajma Zilei Naționale a României

Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” în colaborare cu Asociația Militar-Culturală „Sfântul Gheorghe” Lugoj au desfășurat, în preajma Zilei Naționale a României, o acțiune caritabilă.

În acest sens, a fost vizitat Centrul de Zi pentru Copii „Sfântul Nicolae” din urbea de pe Timiș unde au fost împărțite stegulețe cu tricolorul României, dar și alte daruri constând în dulciuri și alimente neperisabile necesare bunei funcționări a bucătăriei așezământului.

Centrul social oferă servicii pentru 25 de copii ce provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică și pentru care acest centru reprezintă ,,o a doua casă”. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare. Centrul are misiunea  de a preveni și a reduce abandonul sau eșecul școlar și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, prin desfășurarea de programe socio-educative și discuții cu părinții pentru a găsii soluții potrivite.

 

TEXT/FOTO: Preot Militar Emanuel Gafița

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.