Acțiuni preventive ale polițiștilor, la Lugoj și Timișoara

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii din Lugoj şi cei ai Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul I.P.J. Timiş și cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat joi, 27 iulie, în Lugoj activităţi de informare şi conştientizare a participanţilor la trafic privind modificările legislative, în sensul că cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare.

În Timișoara, aceleași activități au fost derulate de către polițiștii Serviciului Rutier Timiș împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Timișoara, coroborate și cu activități de combatere a consumului de alcool/droguri și verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Astfel, polițiștii au acționat în intervalul orar 15:00-21:00, legitimând 180 de persoane și controlând 160 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 38 de testări cu aparatul etilotest și 18 cu aparatul drugtest.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5711,5 lei.

Au fost constate în flagrant 6 infracțiuni ( 4-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, 1-conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1-deținere de droguri).  În urma verificării stării tehnice a autovehiculelor, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

„Prin activitățile desfăşurate s-a urmărit conştientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun, în cazul consumului de alcool sau droguri la volan, atât pentru aceştia, cât şi pentru cei din jur, scopul fiind de a contribui la scăderea  riscului de accidente rutiere grave. Acțiunile vor continua”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.