Accident pe autostrada A1. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Alertă pe autostrada A1, la kilometrul 472, marți, la orele amiezii. Pe sensul de mers către Lugoj, în zona localității Topolovățu Mare, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un microbuz, care transporta pe o platformă un alt microbuz. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de intervenție.

În urma exploziei unui cauciuc al microbuzului, cele două autoturisme s-au răsturnat pe șosea, circulația pe A1 fiind blocată.  În microbuz se aflau șapte adulți și un copil.

La locul intervenției s-au deplasat patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de transport persoane și victime multiple, o autospecială pentru descarcerare grea, două autospeciale dotate cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD, două ambulanțe SAJ, trei ofițeri și 35 subofițeri, și mai multe echipaje de poliție pentru oprirea traficului până la eliberarea carosabilului.

În urma accidentului doar o femeie, în vârstă de 67 de ani, a necesitat transportul la spital, acuzând dureri în zona toracelui. Victima a suferit un politraumatism, fiind transportată, în stare stabilă și conștientă, la spitalul din Lugoj, unde, la Compartimentul de Primiri Urgențe s-a activat Planul Alb – cod galben.

Echipajele de intervenție au acționat pentru degajarea traficului, spălarea carosabilului și asigurarea măsurilor PSI specifice.

(Foto: ISU Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.