Accesarea și utilizarea fondurilor europene pentru investiții (P)

Majoritatea candidaților la funcția de primar au promis lugojenilor că vor face investiții  cu finanțare din fonduri europeane.

Candidatul ALDE  la functia de primar Ștef Adrian Ioan are în program lucrări de investiții care vor avea nevoie de accesarea și utilizarea fondurilor europene nerambursabile.

Fac referire la grădinița din Balta Lată, stația de epurare de la Jabăr, executarea unor prospecțiuni geotermale în vederea  indentificării și captării apei termale, construirea unui spital nou, modernizarea stadionului municipal și construirea unei săli de sport polivalente.

De la promisiunea electorală până la realizarea acestor proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile este un drum destul de dificil de parcurs. Care sunt pașii și soluțiile de prefinanțare și finanțare ale proiectelor nu am auzit aproape nimic de la niciun candidat. Toți, în cor, au promis investiții finanțate din fonduri europene și nimic mai mult.

Ce trebuie făcut și care sunt soluțiile de finanțare, vă voi prezenta viziunea candidatului ALDE la funcția de primar, ec. Ștef Adrian Ioan și a candidaților ALDE pentru Consiliul Local al Municipiului Lugoj.

În  primele sedințe de consiliu vom creona strategia de investiții pe termen lung, prin identificarea  și stabilirea priorităților. Apoi vom apela la o societate comercială de consultanță care poate identifica posibilele surse de finanțare.

Foarte important este încadrarea proiectelor  în unul dintre programele europene de finanțare conform criteriilor de eligibilitate, după care vom aproba angajarea  executării  proiectelor. După ce vom avea stabilită valoarea fiecărui proiect  vom identifica sumele pentru care se pot obține fonduri europene.

Este foarte important să idetificăm structura finanțării pentru contribuția proprie de minim 30 % din valoarea fiecărui proiect, prefinanțare ce poate fi asigurată de programele europene, ori prin lansarea pe piață a unor obligațiuni municipale. Prin aceste obligațiuni, lugojenii devin partenerii noștri în dezvoltarea și modernizarea municipiului nostru.

Când se creonează strategia de investiții pe termen lung, consiliile locale, în cele mai multe cazuri, contactează bănci pentru angajarea  unor credite, pentru care se plătesc dobânzi și diverse comisioane, sume care pleacă din Lugoj, pe când prin emisiunea de obligațiuni, beneficiarii dobânzilor sunt lugojenii, partenerii nostri, iar veniturile realizate din dobânzile ce se plătesc rămân în Lugoj.

Accesarea și utilizarea fondurilor europene în vederea derulării proiectelor de investiții enumerate mai sus, în perioada de implementare  stabilită prin proiect, este dependentă de partea de cofinanțare. Ca să fie depusă cererea de rambursare la autoritățile competente, este nevoie de facturi și de plata acestor facturi. Susa pentru plata lucrărilor executate sunt banii proveniți din emisiunea  de obligațiuni.

Mult râvnitele fonduri europene  se vor încasa în maximum de 80 de zile de la depunerea cererii de rambursare.

Iată de ce trebuie să votați lista de consilieri ALDE și pe candidatul de primar ȘTEF ADRIAN IOAN !

Votati POZIȚIA 1 pe buletinele de vot !

ec. Gheorghe Bologa

 

Lugoj Expres Accesarea și utilizarea fondurilor europene pentru investiții (P) Ștef Adrian Ioan proiecte programe europene Lugoj investiții Gheorghe Bologa fonduri europene finanțare candidatul ALDE alegeri locale 2020 alegeri locale ALDE Lugoj ALDE accesare fonduri europene

 

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE, Filiala Timiș, Executat de Boldureanu Petrică PFA, Cod Mandatar Financiar 21200063

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.