Acasă în Banat redă culoare satului bănățean: renovează 30 de case, în trei zile, la Racovița

Asociația Acasă în Banat anunță că în luna iunie, va interveni cu voluntari pentru a da culoare comunei Racovița, din Timiș, în cadrul unui festival al faptelor bune: Color the Village/Colorează Satul.

Color the Village/Colorează Satul este un adevărat festival al faptelor bune care se află acum la a doua ediție și prin care se vor renova 30 de case în doar 3 zile.

Membrii asociației au selectat localitatea Racovița din județul Timiș pentru că aici se păstrează într-o mare măsură arhitectura tradițională pentru această zonă a Banatului în stilul baroc rural, cu fațade frumos decorate cu flori și alte motive specifice.

„Racovița a fost o surpriză pentru noi toți. Deși se află destul de aproape de Timișoara, localnicii au păstrat foarte bine gospodăriile tradiționale, cu decorurile de pe fațade. Credem că este o bijuterie a Banatului care merită ajutată și promovată”,a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

”Am fost foarte bucuroși de propunerea ca acest festival să se desfășoare la noi, în Racovița. Noi, ca și administrație locală, îi vom sprijini pe voluntari pentru a-și putea desfășura activitatea și sunt convins că și comunitatea îi va primi cu brațele deschise”, a spus primarul comunei Racovița, Ion Nanu.

Ediția din acest an a Color the Village va avea loc la finalul lunii iunie, iar voluntarii se vor putea înscrie online, pe site-ul www.colorthevillage.ro.

Anul trecut, Color the Village s-a desfășurat la Eftimie Murgu, în județul Caraș Severin. Evenimentul a reușit să adune 250 de voluntari, care au renovat 34 de case în patru zile.

Proiectul participă la Timotion 2020, așadar alergătorii pot susține Color the Village alergând și donând pentru acest proiect. Ideea acestui proiect este unică în România, nu doar datorită timpului scurt de implementare, de numai 3 zile, ci și a implicării voluntarilor alături de comunitatea locală.

Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de case din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți o donație către Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

 • Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
 • Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
 • SWIFT/ BIC: BTRLRO22
 • PayPal: acasainbanat@gmail.com

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

Un comentariu la „Acasă în Banat redă culoare satului bănățean: renovează 30 de case, în trei zile, la Racovița

 • 28 ianuarie 2020 la 14:19
  Permalink

  Salut inițiativa asociației Acasă în Banat, numită Color the Village/Colorează Satul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.