A fost semnat contractul pentru construirea noii creșe din Lugoj

Primele contracte de execuție pentru 15 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au fost semnate. Printre acestea se află și contractul care vizează realizarea unei noi creșe în Lugoj.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au anunțat că primele creșe mari vor fi construite în Lugoj, Alba Iulia, Oradea, Deva, Oltenița și sectorul 2 al municipiului București. În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călărași și Caransebeș vor fi construite creșe medii, în timp ce Petroșani, Motru, Câmpina și Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creșă mică.

Valoarea totală a celor 15 proiecte este de 224.024.319 lei, iar unitățile de învățământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Noua creșă din Lugoj, o investiție de peste 4 milioane de euro, va fi construită, după cum a anunțat primarul Claudiu Buciu, pe strada Gheorghe Doja, vizavi de Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei’, și va avea 110 locuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.