6 obiecte de uz casnic care creează confuzie cățelușilor

Nu există nimic mai drăguț decât să priviți un cățel întâlnind anumite lucruri pentru prima dată. Viața noastră este plină de obiecte pe care cățelușii le consideră ciudate sau de-a dreptul înfricoșătoare. Iată șase obiecte de uz casnic care derutează în cel mai adorabil mod și creează confuzie cățelușilor.

Aspiratoarele

Cel mai probabil, zgomotul aspiratorului este cel care îi încurca pe puii de cățel. Și poate faptul că noi, oamenii, împingem această „fiară” uriașă fără un motiv aparent. Majoritatea cățeilor vor lătra și vor mârâi la aspirator. Dacă aceștia nu devin imuni la zgomot, s-ar putea să va treziți blocat în mijlocul unei bătălii pe viață și pe moarte între cățel și aspirator.

Oglinzile

A privi un cățel care se uită la el în oglindă este întotdeauna distractiv. Unii căței tineri își pierd imediat interesul, dar alții încearcă să-și dea seama unde se află celălalt câine pe care îl văd.

Oglinda poate avea asupra unor căței un comportament liniștitor sau să îi determine chiar să încerce să pătrundă în spatele oglinzii (dacă este posibil) pentru a încerca să-l găsească pe celălalt câine.

Televizoarele

Unii căței nu se pot abține să nu fie intrigați de dispozitivul ciudat care emite sunet și imagini în mișcare. Curiozitatea lor este adesea sporită atunci când aud sau văd un alt câine pe ecran.

Dacă nu ne credeți, încercați să urmăriți o expoziție canină cu tovarășul dvs. canin în cameră. Este o experiență fascinantă.

Pentru a afla mai multe despre ce văd cățeii la televizor, de ce unii privesc la TV și alții nu, cititi articolul Ce văd câinii când privesc la TV?

Cuburile de gheață

Exista ceva la  cuburile de gheață care derutează dar și entuziasmează un cățel. Gheața este rece și alunecoasă, făcând mulți cățeluși să intre într-un joc frenetic, mai ales când descoperă cu bucurie că este comestibilă.

Dacă cățelușul dvs. s-a plictisit sau se află în etapa când îi erup dinții, un cub de gheață este o jucarie ieftină care îl va liniști și îl va distra. Cu toate acestea, nu trebuie să lăsați niciodată puiul de cățel să mestece un cub de gheață nesupravegheat, deoarece acestea pot prezenta un pericol de sufocare.

Măturile

Acțiunea rapidă a unei mături derutează mulți căței așa că deseori aceștia vor reacționa  în același mod în care o fac la un aspirator: fie fugind de el, fie atacându-l. Dar unii căței o pot vedea ca pe o jucărie nouă.

Obișnuirea cățeilor cu dispozitivele noastre ciudate de curățenie va face cu siguranță câinii adulți mai fericiți.

Telefoanele

A auzi o voce, mai ales una familiară, care vine de „nicăieri” este suficient pentru a deruta orice animal tânăr. Unii căței răspund o înclinare adorabilă a capului. Alții pot începe să vă caute sau să încerce să treacă la telefon.

De cele mai multe ori, reacțiile cățeilor sunt drăguțe și exploratorii – un lătrat surprins sau un mârâit atunci când văd pentru prima dată ceva. Atitudinea lor va deveni rapid una încrezătoare atunci când își dau seama că noul articol nu este o amenințare.

Cu toate acestea, ar trebui să urmăriți întotdeauna cățelul dvs. pentru semne de nervozitate sau frică, astfel încât să puteți transforma rapid o situație negativă în ceva pozitiv. Acest lucru va ajuta să vă asigurați că și cățelul dvs. crește încrezător și relaxat. Dacă în continuare este fricos iar aceste obiecte continuă să producă confuzie cățelușilor, discutați cu un dresor profesionist despre metodele pe care le puteți încerca în continuare.

 

 

(Surse imagini: pexels.com, unsplash.com, pixabay.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.