48 de percheziții la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Poliţiştii timișeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au descins, miercuri dimineața, la 48 de locații, pe raza județului Timiș și a altor 14 județe, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private.

Sunt efectuate 48 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile sunt efectuate de  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Lugoj.

„În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, peste 105 kg de tutun, fără ca produsul să fie  supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni”, au anunțat polițiștii.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, domiciliat în localitatea Hezeriș (comuna Coșteiu),  sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Oamenii legii au anunțat că vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.