3 lucruri pe care trebuie să le ai în casă pentru potențialii vizitatori

Aspectul locuinței este un factor foarte important care influențează nu numai starea ta de spirit, ci și pe cea a vizitatorilor care îți trec pragul. Se spune că propriul cămin îți oglindește personalitatea, așadar dacă vrei ca oaspeții tăi să nu își facă o impresie negativă ar trebui să depui puțin efort în crearea unui mediu cât mai armonios și mai confortabil. Pentru acest lucru, trebuie să te gândești la nevoile pe care o persoană le poate avea pe perioada șederii și să te întrebi dacă acestea pot fi îndeplinite în condițiile actuale. Citește mai departe pentru a afla 3 lucruri importante pe care trebuie să le ai pregătite în cazul unei vizite.

Iată 3 lucruri care vor face șederea oaspeților tăi mai plăcută

  1. Un mediu confortabil și spațios – înainte de toate, asigură-te că spațiul pe care îl pui la dispoziție este potrivit pentru musafiri atât din punct de vedere al confortului, cât și din punct de vedere al dimensiunii. Trebuie să ai suficiente scaune pentru a acoperi numărul de oaspeți. Mai mult, este indicat ca acestea să fie orientate înspre interiorul încăperii pentru a nu exclude pe nimeni din grup și pentru a nu fi prea îndepărtate de centrul camerei (unde, de obicei, se află un punct de interes comun precum o masă). Astfel, chiar și în cazul în care aștepți un grup mai mare, toți membrii acestuia se vor simți bine și vor putea lua parte la activități/discuții fără dificultăți.
  2. Un ambient adecvat atât din punct de vedere vizual, dar și auditiv – pentru a oferi căminului o energie pozitivă, este important să fii atent la ordine, la lumina, dar și la zgomote. Asigură-te că obiectele din încăperea în care urmează să stați sunt așezate la locul lor, dar și că există o cantitate suficientă de lumină. În cazul în care e zi, ar fi bine să prinzi perdelele în așa fel încât lumina naturală să poată intra în cantități cât mai mari în locuință. Mai mult, încearcă să pui la dispoziție și un zgomot de fundal potrivit pentru vizită. Acest lucru se poate face fie cu ajutorul unui sistem audio dedicat, fie prin intermediul televizorului.
  3. Nu în ultimul rând, oferă câteva gustări și câte o cafea fiecărei persoane. Este recomandat să pregătești alimentele cu puțin timp înainte de vizită pentru a le oferi într-o stare cât mai proaspătă. În plus, achiziționează un set de cești cafea în cazul în care nu deții deja unul. Acesta este un accesoriu ieftin pe care trebuie să îl ai, întrucât nu vrei să servești oaspeții din căni de culori și forme diferite, lipsite de eleganță.

Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte de orice vizită. Bineînțeles, în funcție de tipul persoanei pe care o aștepți și de relația dintre voi, este posibil să ai nevoie de mai multe sau mai puține pregătiri, însă cel mai important este să creezi o energie pozitivă în interiorul căminului tău pentru a-i oferi interlocutorului o experiență cât mai plăcută.

Lugoj Expres 3 lucruri pe care trebuie să le ai în casă pentru potențialii vizitatori vizitatori sistem audio să le ai în casă potențiali perdele oaspeți lumina naturală locuință cești cafea ambient 3 lucruri

(Sursa foto: Unsplash.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.