100 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon, marcați și la Lugoj

România a marcat, în 4 iunie, împlinirea a 100 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon, act semnat de către 16 țări aliate în Primul Război Mondial printre care și România. Acest tratat a consfințit România Mare prin recunoșterea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Împlinirea a 100 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon a fost marcată și la Lugoj prin depunerea unei jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din Cimitirul Ortodox de pe strada Făgetului.

„Suntem recunoscători tuturor celor care, prin eroism, jertfă și demnitate românească au făcut posibil acest act istoric. Primăria Municipiului Lugoj a depus astăzi în semn de respect o jerbă de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Ortodox. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe Eroii Neamului!” a declarat Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Lugoj Expres 100 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon, marcați și la Lugoj Trianon tratat România Mare Primul Război Mondial pace Monumentul Eroilor Lugoj cimitirul ortodox 100 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.