1 Decembrie, fără manifestări oficiale, la Lugoj

Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, la Lugoj, oraș aflat în carantină, nu au mai avut loc manifestări oficiale de Ziua Națională a României.

Au depus, totuși, coroane de flori la Monumentul Unirii, din centrul orașului, reprezentanții Primăriei Lugoj și cei ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – filiala Lugoj.

Făuritorii marelui act al unirii tuturor românilor în hotarele patrie au fost omagiați, tot prin depuneri de coroane de flori, și de către reprezentanții Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal și cei ai Partidului Mișcarea Populară.

„Suntem într-un 1 Decembrie care nu seamănă cu niciun altul. Nu ne întâlnim la paradă, dar istoria defilează în fața noastră și ne arată, încă o dată, cât de puternic e neamul românesc. Nu fluturăm energic un steguleț pe stradă, într-o mare de oameni. Acum, ne arătăm responsabilitatea păstrând distanța și îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși. Nici pandemia, nici izolarea și nici restricțiile nu ne iau mândria că suntem români și nici nu ne știrbesc identitatea națională. Dragostea de țară e în suflet! Uniți, trecem noi și peste asta! La mulți ani, România! Să te faci bine! La mulți ani, oameni buni!”, a transmis Călin Dobra, președintele PSD Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.