Ziua Independenţei, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei, marcate la Lugoj

Primăria Lugoj în colaborare cu Garnizoana Lugoj vor organiza miercuri, 9 mai 2018, o manifestare dedicata acestei zile cu o triplă semnificaţie: Ziua Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Astfel, cu începere de la ora 10, la Monumentul „Alfa şi Omega”, închinat eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, se va desfășura un ceremonial militar și un serviciu religios pentru pomenirea celor căzuţi pentru patrie.

Preşedintele filialei lugojene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, col. (r) Costel Mereuţă, va susţine o alocuțiune referitoare la semnificația acestei zile, după care vor fi depuse coroane de flori. La final va avea loc defilarea gărzii de onoare a Batalionului 183 Artilerie „General Ion Dragalina”.

Vor participa oficialităţi locale, reprezentanţii partidelor politice, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş și cadre militare.

 

Distribuie, dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *