Ziua EUropeană a Limbilor, la HasdEU

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat în mai multe activități specifice cu ocazia Zilei Europene a Limbilor (26 septembrie).

În 25 septembrie 2019, elevii din clasa a IX-a D (bilingv engleză-franceză) de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au pregătit o activitate extrașcolară cu numele „One o’clock tea… en Roumanie”. În cadrul acestei ativități, elevii au prezentat aspecte ale culturilor română, engleză și franceză, folosind diferite limbi străine. Coordonatorii proiectului au fost profesorii Nopcea Silviu, Codruța Jivulescu, Cristiana Ionescu, Branga Adriana și Miculescu Maria.

În 26 septembrie 2019, în cadrul liceului lugojean s-a desfășurat Concursul „Multilingvismul – o valoarea a viitorului”. Acest concurs s-a desfășurat ca parte a proiectului „Ziua Europeană a Limbilor Străine’’– ediţia V. În cadrul acestui concurs, elevi din diferite clase de liceu de la HasdEu, organizați pe grupe, au realizat un afiș/desen/colaj, conform unor criterii prestabilite. Cele mai frumoase realizări ale elevilor au fost remarcate de profesorii din juriul concursului și cu ele s-a organizat o expoziție în cadrul liceului.

În a doua etapă a proiectului, a urmat concursul „Multilingvismul – o valoarea a viitorului”. Concursul a presupus parcurgerea unei bibliografii minimale (în limba străină studiată) privind Ziua Europeana a Limbilor. Pe baza acestei bibliografi, elevii au participat la concursul care s-a desfășurat online, cu ajutorul aplicației educaționale Socrative.

Elevii care au obținut cele mai mari punctaje după cele două etape ale concursului, au fost premiați cu diplome și obiecte specifice manifestării. Proiectului „Ziua Europeană a Limbilor Străine” (ediția a V-a) a fost coordonat de profesorii Gheju Dumitrița, Ion Sîrbu și Suciu Monica și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul Agenda Culturală, și de ONG-ul Animus Libri.

Toate activitățile extrașcolare organizate la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj în acest început de an școlar sunt dedicate Iuliei Hasdeu (n. 14 noiembrie 1869) de la a cărei naștere se împlinesc 150 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.