Webinare gratuite pentru cadrele didactice

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o serie de webinare suport în predarea online, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al altor profesioniști din domeniul educației.

Webinarele sunt oferite prin intermediul platformei WEB Didactica FDVDR, dedicată exclusiv profesorilor și altor categorii de personal didactic, pentru creşterea competenţelor digitale și educaționale, în învățământul deschis și la distanță.

Acestea prezintă modalități de utilizare a diverselor aplicații digitale, dar și soluții și resurse, pentru realizarea activităților didactice în mediul online.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer International, în cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI”.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular de participare, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro

Înscrierile au loc în perioada 18 mai – 8 iunie 2020!

Teme:

  1. Psihopedagogie în educația virtuală
  2. Instrumente și tehnologii digitale educaționale
  3. Tehnici de comunicare online
  4. Mangementul timpului în educația digitală și cum să motivezi și să responsabilizezi elevul în învățarea digitală
  5. Metodică, analizăși sinteză, evaluare în predarea online

Acestea vor fi susținute de:

  • Ramona Mezei, Director General al Bibliotecii Metropolitane București, Profesor Asociat al Colegiului Universitar de Productie Media „Spiru Haret” București și fondator al Școlii de Vorbit. Jurnalist, profesor și trainer de dicție, public speaking și debate.
  • Florentina Negrescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă și psihoterapie experiențială, practitioner în NLP, formator și trainer.
  • Daniela Văduva, Director General Centrul de Carte Străină Fischer International, cu experiență de peste 20 de ani în industria managementului educației
  • Alexandrina Peter, Inspector Școlar, ISMB
  • Georgeta Șerban, Profesor Învățământul Primar, Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” București, Educator certificat Fundația CK-12 California, SUA, Membru al corpului naţional de experţi în management educaţional

Webinarele din cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI” răspund  problemelor cu care se confruntă profesorii în predarea online și prezintă:

  • utilizarea eficientă a instrumentelor și aplicațiilor educaționale pentru predarea online
  • modalități de captare și menținere a atenției pe parcursul desfășurării cursurilor online
  • cum se pot depăși problemele de ordin emoțional cu care se confruntă un profesor atunci când lecțiile se desfășoară în mediul online
  • dezvolatarea abilităților speciale de comunicare video
  • gestionarea situațiilor de criză educațională
  • soluții alternative de continuare a învățării online
  • instrumente practice de dezvoltare personală  – metode și tehnici care să le îmbunățească copiilor dicția, să le stimuleze creativitatea, spontaneitatea, spiritul de observație și de memorare
  • alegerea conținutului și a resurselor pedagogice în predarea online

După încheierea perioadei de înscriere, aplicanții vor primi un link de acces care le oferă posibilitatea să participe la toată seria de webinare puse la dispoziție prin intermediul platformei WEB Didactic FDVDR.

Pentru participarea la aceste webinare cadrele didactice vor primi un certificat de perticipare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.